Sosyal Medya

Güncel

Reyhanlı'da FETÖ ihaneti: FET֒cü savcı istihbarata rağmen, saldırıya göz yumdu

53 kişinin can verdiği bombalı saldırıyla ilgili HSK raporu, korkunç gerçekleri deşifre etti: FET֒cü savcı Şişman üç gün önce gelen istihbarata rağmen, MİT’i suçlamak için saldırıya göz yumdu.



Reyhanlı katliamına dönemin Adana Özel Yetkili Savcısı Özcan ÅžiÅŸman’ın, MÄ°T’i suçlamak için gelen istihbaratın sümenaltı yaparak gerçekleÅŸmesine göz yumduÄŸu ortaya çıktı. MÄ°T TIR’larının durdurulması davasında tutuklu olarak yargılanan ByLock’cu ÅžiÅŸman, Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013’te yaÅŸan saldırıya iliÅŸkin iddianameyi hazırlamıştı. FETÖ üyesi olduÄŸu tespit edilen ÅžiÅŸman hakkında Hakimler Savcılar Kurulu TeftiÅŸ Kurulu BaÅŸkanlığı’nca hazırlanan rapor tamamlandı. Rapor, Özcan ÅžiÅŸman’ın FETÖ’nün çıkarları doÄŸrultusunda, örgüt üyesi asker ve polislerle nasıl hareket ettiÄŸini gözler önüne serdi. HSK TeftiÅŸ Kurulu, ÅžiÅŸman’ın, Reyhanlı’daki terör saldırısını MÄ°T ile iliÅŸkilendirerek sözde Selam Tevhid-Kudüs Ordusu’nun ÅŸiddet eylemi olarak sunmayı hedeflediÄŸini belirledi.

Amaç hükümeti itibarsızlaÅŸtırmak 

TürkÄ°ye’yÄ° ve hükümeti zor durumda  bırakarak itibarsızlaÅŸtırma amaçlayan Savcı  ÅžiÅŸman, 11 Mayıs 2013’te Hatay Reyhanlı’da  bomba yüklü iki aracın patlatılması  sonucu 53 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi, çok  sayıda vatandaşın yaralandığı saldırı istihbaratını  gizlediÄŸi belirlendi. ÅžiÅŸman, patlamaları MÄ°T  ile iliÅŸkilendirerek sözde Selam Tevhid-Kudüs Ordusu’nun ÅŸiddet eylemi olarak sunmayı amaçladı.

OPERASYON YAPTIRMADI

Raporda yer alan bilgilere göre, ÅžiÅŸman, Reyhanlı saldırısının kilit ismi Anas Asalieh ve baÄŸlantılarına yönelik, MÄ°T ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün aldığı karara raÄŸmen planlanan operasyonu erteledi. ÅžiÅŸman, MÄ°T’ten, Reyhanlı katliamından 3 gün önce gelen, “Suriye kaynaklı saldırı yapılacak” bilgisini dikkate almadı. Özcan ÅžiÅŸman ayrıca 1 Mart 2013’te Hatay Yayladağı’ndan Türkiye’ye giriÅŸ yapan Anas Asalieh’in yakalanmasına yönelik operasyon talimatı vermekten de kaçındı. “Ellerinde somut silah-patlayıcı ve benzeri malzeme bulunmaması sebebiyle beklenen neticenin alınamayacağı endiÅŸesi taşıdığını” ileri süren ÅžiÅŸman, operasyonun ertelenmesini, ısrarla delil toplanmasını istedi. 

DÄ°NK SUÄ°KASTI YÖNTEMÄ° 

Rapordaki tespitler, FETÖ’nün Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink suikastındaki yöntemi, Reyhanlı saldırısında da izlediÄŸini ortaya koydu. Dink suikastında da alınan istihbaratın devletin güvenlik güçlerine ve yargı sızan FETÖ’cüler tarafından sümen altı edildiÄŸi belirlenmiÅŸti. Reyhanlı’daki saldırıya iliÅŸkin eski Savcı Özcan ÅžiÅŸman’ın hazırladığı iddianameye göre 3 gün önce Türkiye’ye yönelik bombalı saldırı yapılacağına dair polise ihbar geldi. Bir gün önce de terör örgütü THKP/C-Acilciler’in elebaşı Mihraç Ural, sosyal medyadan Hatay’a yönelik tehdit mesajı yayınladı. Eski Savcı ÅžiÅŸman iddianamesinde Reyhanlı saldırısının Suriye istihbaratı ve buna paralel silahlı faaliyet yürüten terör örgütü THKP/C-Acilciler’in talimatıyla düzenlendiÄŸini ileri sürmüştü.

ŞEREFİNİ HİÇE SAYDI

HSK TeftiÅŸ Kurulu’nu raporunda, yeterli ve somut delillere raÄŸmen saldırıların önlenmesi yerine ısrarla delil toplama sürecine devam edilmesini isteyen ÅžiÅŸman’ın, mesleÄŸin ÅŸeref ve onurunu bozan, yargıya olan genel güveni yok eden nitelikte usul ve yasaya aykırı iÅŸlem yaptığı vurgulandı.

Kurbanlara acı anma 

REYHANLI’da 11 Mayıs 2013’te meydana gelen, 53 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi çok sayıda kiÅŸinin yaralandığı iki ayrı bombalı saldırının yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi. Ä°lk saldırının yaÅŸandığı Reyhanlı Belediyesi önünde toplananlar, olayda yaÅŸamlarını yitirenlerin anısına karanfil bıraktı. Hayatını kaybedenlerin yakınları, ilçe protokolü ve vatandaÅŸlar, daha sonra Atatürk Caddesi’nden ikinci patlamanın yaÅŸandığı PTT binası önüne kadar sloganlar atarak yürüdü. 11 Mayıs Åžehitler Anıtı’na gelen kalabalık, burada saygı duruÅŸunda bulundu, Ä°stiklal Marşı okudu. Törende, saldırılarda hayatını kaybedenlerin adı tek tek okundu. Anma etkinliÄŸinde Ayrıca Kur’an-ı Kerim okundu, dua edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.